Modern novell om Tristan och Isolde

Viktor och Linnea

 

Linnea tittade ner på Viktor genom sitt stora fönster. Himlen var mörkblå och trädens löv föll omkull av vindens starka susning. Vinden smekte hans mörkblonda hår. Hennes bruna hår skymde fönstret och hon greppade tag om en hårsnodd som hon sedan satte upp håret i en hästsvans med. Han la in sista väskan i bilen och tittade upp mot fönstret till hennes sovrum. Hon backade snabbt undan och la handen på hjärtat innan tårarna långsamt började rinna ner för kinderna. Ännu en bildörr slogs igen och hon gick sedan fram till fönstret igen. Hans splitternya bil började sakta rulla iväg bort från de stora höghusen hon bodde i. Som han bott i tidigare. Snart var bilen ute ur hennes sikte.

 

Dagen hade börjat precis som vanligt med att de träffats i det stora avlägsna klassrummet längst bort i korridoren och de hade börjat med arbetet. Hon gick sista året på gymnasiet och behövde all hjälp hon kunde få, då hon hade väldigt svårt med matematiken. Han var hennes mattelärare och de hade tillbringat varje dag tillsammans i snart ett år till att arbeta med matematiken och de hade ofta möten på kvällarna om hennes framsteg och hjälpen hon fick. På så sätt lärde de känna varandra väldigt bra. De båda visste väldigt mycket om varandra. En månad tidigare hade de berättat om sina känslor för varandra. Viktor hade tittat sorgset på Linnea samtidigt som han uttalade fyra ord som hon önskar inte ens existerade.

- Jag ska gifta mig.

Hennes haka föll ner till marken och hon kände tårarna bränna i ögonen. Det här kunde inte hända. Hon skulle ju gå ur gymnasiet om drygt ett halvår, då hade de kunnat vara tillsammans, utan problem. Utan att behöva tänka på konsekvenserna och handlingarna hela tiden och nu fick Linnea veta att Viktor skulle gifta sig. Hon kunde inte hålla sig längre utan lät tårarna rinna. Han bad om ursäkt, kramade lätt om hennes hand innan han rest sig upp och med långa och snabba steg gått ut ur klassrummet. Hon tittade chockat efter honom medan hennes tårar lämnade blöta spår efter sig på hennes kind.

  Trots omständigheterna fortsatte de att träffa varandra, hon behövde ju trots allt hjälp, men även för att kärleken till den andre bara blev större och större. Några veckor senare började Viktors nyblivande fru hämta upp honom från jobbet. Linnea såg då dem då och då kyssas utanför skolans enorma portar och hennes hjärta gick i tusen bitar.

 

Hon tittade sig snabbt omkring i rummet. Han var borta. Han hade kunnat ställa in bröllopet, men det gjorde han inte. Hon visste ju varför han gjort det, men hon var ändå besviken. De va bortlovade till varandra, ända sedan de var barn och hans blivande frus föräldrar var mycket rika. Dagen han stod där nedanför det stora höghuset var nu ett minne blott. Det hade gått några veckor och hon var fortfarande förkrossad. Hon hade varit sängliggande ganska länge nu. Hon reste sig upp och gick in mot badrummet för att låta varmvattnet rinna i badkaret när hon hörde en signal eka i hela huset. Hon sprang snabbt tillbaka in i sitt rum igen och tog upp telefonen. Det var han. Viktor hade ringt henne och hon kände glädjen i hela kroppen, de gick som rysningar inom henne. Hennes telefon var gammal och sliten men den fungerade ändå väldigt bra. Linnea satte telefonen vid örat. Han berättade att han saknade henne och att det inte gick en ända dag utan att han inte tänkte på henne. De pratade med varandra en stund och Linnea kände sig som världens lyckligaste människa. Plötsligt hörde hon hur Viktor skrek till av både rädsla vrede. Vreden ersattes med endast rädsla. Han skrek hennes namn flera gånger. Glädjen som fanns inom henne var bortblåst och det ersattes snabbt med oro och rädsla. Hon slungade iväg telefonen, utan att tänka sig för, och den hamnade med ett kras på golvet. Hon visste att hennes mobil hade fått tusen olika sprickor nu, men hon orkade inte bry sig. Hon satte snabbt på sig lite kläder innan hon sprang ut ur sitt rum och till hallen. Linnea tittade sig omkring i rummet. Det var mörkt och ingen skulle nog märka om hon var borta, en mindre bilen. Hon tassade in till sina föräldrars sovrum och fick syn på bilnycklarna på byrålådan. Hon smög försiktigt fram, orolig för att väcka föräldrarna innan hon grabbade tag om de och snabbt gick ut. Hon hade övningskört i två år nu, så hon var en väldigt duktig bilförare.  

      Hon visste vart han hade flyttat, så hon visste vart hon skulle köra. När hon kom fram såg hon hur Viktors fru sprang allt vad hon hade ut ur huset. Försiktigt stängde hon av motorn och öppnade bildörren samtidigt som hon började springa in mot huset. Dörren var låst. Linnea kände paniken sprida sig och tog i med all kraft hon hade och sparkade sönder fönsterrutan bredvid dörren. Snabbt hoppade hon in i huset. Det var ett vackert inredet hus med klassiska stilrena vita möbler. Hon kände stanken av något och tittade sig omkring. Hon såg honom ligga livlöst på golvet med blodet sipprande/forsande ur hans bröst. Linnea slängde sig ner över honom på golvet och började skrika ut sin sorg. Det kunde inte vara sant. Han kunde inte vara död. Hon låg böjd över honom och grät och skrek ut sin sorg.

 

Hon tittade sig snabb omkring i huset. Hon ville inte längre leva om inte Viktor vad vid livet. Hon hittade en pistol med något vitt glänsande bakom. Hon kröp sakta fram och såg att det var en lapp. Med darrande fingrar tog hon upp lappen och läste igenom. Det var ett brev av Viktors fru, ett erkännande. Hon hade dödat Viktor på grund av att han älskat någon annan som inte var hon och därför blivit tvungen att döda honom. Linnea la undan lappen innan hon med darrande fingrar tog upp pistolen och vägde den lite i sina händer innan hon kröp tillbaka till den ända människan hon älskat mer än sig själv. Hon tog upp hans hand och flätade samman deras händer innan hon tog upp pistolen och siktade den mot sitt huvud. Hon avfyrade ett skott och ramlade sedan ihop på golvet bredvid sin älskade.

 


Vi har arbetat med antiken i några veckor nu och fick en uppgift på svenskan att skriva om en utav myterna till modern tid. Jag valde Tristan och Isolde. Tänkte lägga ut mitt arbete här. Ge gärna feedback.

P.s Det här var verkligen inte en utav mina bästa noveller, snarare tvärtom.

Kapitel fem kommer ut såfort skolans plugg börjat lugna ner sig lite. Puss puss

 


Loved You First - Chapter 4

Jag vaknade upp av att Niall reste sig upp och bytte om. Han hade precis tagit av sig sin tröja och det var en vacker syn. Sluta nu, Erica! Han är din bästavän. Du kan inte.. Du får inte tänka så om honom. Han satte på sig sin T-shirt. 
- Going somewhere? Frågade jag. 
Han vände sig snabbt om och log ett litet leende. 
- Yes, I'm gonna eat breakfast with my family today, sa han och log lyckligt. 
- You want to come? Frågade han sedan. 
- No no. You need some time with your family. 
Han tog några steg mot sängen jag satt i, lutade sig fram och pratade men en hörbar viskning som fick håret på kroppen att resa sig. 
- You are a part of my family. You are like my sister. 
Mitt hjärta gick sönder i tusen bitar. Ja, där fick jag mitt svar svart på vitt. Jag var bara som hans syster. Erica, get over it. Find someone new. Men det är just det. Ingen kan vara ny eller liks bra som Niall. Jag suckade tyst. 
- When do you fly back to London? Frågade jag. 
- Tomorrow night.
- What? 
Chocken rann över mig. 
- I was going to tell you yesterday but you.. We had a great time and I didn't want to ruin it. 
- No I get it, suckade jag, see you tomorrow then? Before you leave. 
- Definitely, log han innan han lutade sig närmare mig. 
Gav mig en mjuk kyss på pannan, vände sig om och gick. Jag suckade och la mig trött ner i sängen igen. Jaha, what to do now? Jag tog upp telefonen och klickade mig in på min, Sara och Emmas gruppchatt. Snabbt knappade jag in frågan har ni lust att ses idag. Och fick två "yes" svar tillbaka. Jag kollade klockan och sedan frågade jag "när, var & hur", klockan tolv tyckte de skulle vara bra. Jag suckade. Klockan var bara 9, jag låg kvar i sängen och "vilade" till klockan 10.30, innan jag reste mig upp och gick till badrummet där jag lät varm vattnet rinna i badkaret, la i två badbomber och tände ljus. Jag satte på "Little thing - 1D" och klädde av mig alla kläder och la mig i det varma vattnen. Sedan la jag en ansiktsmask på ansiktet med två gurkor på ögonen. 
 
 
När tio andra låtar efter Little Things bestämde jag mig för att de var nog. Så jag tog bort gurkorna, sköljde av ansiktet och började tvätta håret. När jag var klar med allt det så torkade jag håret och virade en handduk runt kroppen och gick in mot mitt rum där jag satte mig på golvet för att göra en manikyr och pedikyr. 
 
 
 Jag kastade en blick på klockan och såg att hon var 11.35. Stressen kom rinnande över mig och jag reste mig snabbt upp för att börja fixa mig. Jag satte på mig ett par jeans shorts och en blus som jag stoppade in, innan jag snabbt plattade igenom mitt hår, satte på mig lite accessoarer och tog viktiga saker som pengar, mobil och nycklar. Jag hoppade i mina sandaler och hoppade in i bilen. Inom fem minuter var jag i centrum, även kallat stan. Jag parkerade bilen och gick in till vårt favorit kafeteria som heter Bellas, såg tjejerna sitta på fönsterplatsen. Gick fram till kvinnan i kassan och bad om en latte, fick den och gick och satte mig hos tjejerna. 
 
 Jag satte mig ned bredvid de i båset och de hoppade på mig om frågor om min och Nialls myskväll. Jag berättade allt och tjejerna mm:ade och aww:ade. 
- Jag önska jag hade en sådan killkompis, mumlade Emma. 
- Tycker du om honom? Frågade Sara. 
 - Well yeah. Han är min bästavän! 
- Du vet hur jag menar. 
Det blir tyst och tjejena tittade undrande på mig. 
- Nej, sa jag tillslut. 
Emma och Sara tittade på varandra och sedan på mig. 
 - You can't fool us Erica, sa Sara. 
- Du kanske kan lura dig själv, men inte oss. 
- Kan vi snälla sluta prata om det här? 
Återigen växlade de blickar innan de slutligen nickade. Vi började prata på om sommaren. Det var en månad kvar och vi var så taggade som man kunde bli. 
 
Mot kvällen satte jag på mig mina ridkläder och åkte till stallet där jag fixade till Rashida, innan jag tog ut henne. Vi galopperade igenom skogen medans jag bara tänkte på allt och inget. Rensade tankarna lite. Det behövdes verkligen. Jag vet inte hur länge vi var ute och bara va. När jag var med Rashida och red så fanns det inget annat. Det var som om inget i världen kunde hindra mig. Hon gav mig hopp och styrka. Jag brukade alltid komma ut hit när jag mådde dåligt, det fick mig alltid att känna mig bättre. Jag ledde Rashida in mot sin box samtidigt som jag tog av transen och sadeln. När jag var klar tog jag mina saker och gick till bilen. 
 
- Vart var du? Hörde jag min mamma gasta såfort jag kom in i huset. 
- I stallet, sa jag trött. 
- Vet du hur mycket klockan är? 
- Mycket, antar jag, sa jag samtidigt som jag drog av mig stövlarna och gick in i badrummet. Jag tog av mig alla kläder och hoppade in i badkaret, tvättade min kropp snabbt innan jag hoppade ur. Tog en handduk och virade runt min kropp. Sedan började jag gå mot mitt rum. 
- Hi. 
Rösten kom från ingenstans, vilket fick mig att båda rycka och skrika till av både chock och rädsla. Jag vände mig om och fick syn på Niall som satt där på sängkanten. Han log stort mot mig och jag himlade med ögonen. Jag grabbade tag i trosor, bh och sovkläder innan jag fort sprang tillbaka till badrummet och bytte om. Niall var, så klart, kvar när jag kom tillbaka och vi bestämde oss för att kolla på film. 

Loved you first - Chapter 3

Jag tittade mig i spegeln igen och log lite halvt. Klockan var fem och jag hade inte fått något meddelande från Niall än. Bara från Emma och Sara som frågat efter läxorna. Jag suckade och satte mig på sängen och drog fram min Mac book. Skrev snabbt in mitt lösenord. Tryckte mig in på spotify och satte på Give me love - Ed Sheeran. Lät volymen vara på två pluppar och drog sedan fram mitt plugg. Jag har en uppsats som jag va tvungen att skriva för hand för att min lärare var helt efterbliven. Jag skulle skriva en film recension. Filmen hade vi sett på lektionstid i skolan och det skulle vara fem sidor lång. Efterbliven much? Ja, ni fattar ju. Jag satte snabbt igång med skrivandet, berättade lite om huvudpersonerna och om vad filmen handlade om när jag hörde en underbar stämma. Jag tittade snabbt upp. För snabbt. Jag kände tårarna bränna i ögonen, reste mig snabbt upp och sprang mot honom och kasta mig i hans famn. Hans vackra skratt klingade i mina ögon. 
- I have missed you so much baby nandos! 
Han skrattade till av valet av smeknamn och kramade om mig sedan hårdare. 
- I've missed you to, love. 
Det pirrade till i magen när han sa "love". Det gjorde det alltid när han sa sånt som "love", "darling", "honey", "babe", "baby" osv, men det var ju inget jag kunde säga till Niall. Det skulle förstöra hela våran vänskap. Jag suckade lyckligt och drog mig sedan ur hans famn för att titta på hans vackra ansikte. Han log stort mot mig och han perfekt vita tänder visades mot mig.   
- How did you get in? Frågade jag dumt. 
- Your mom let me in, skrattade han. 
Jag nickade och log när jag plötsligt kom på att vi var ensamma hemma. Jag rynkade pannan och tittade upp på Niall, då han var lite längre än mig. 
- Nobody's home. 
Han fnissade till och drog upp en liten silvrig nyckel. Det tog ett tag innan jag insåg att det var en extra nyckel hit.  
- You keept it! 
- Of course Erica, sa Niall och blev sedan lite seriöst innan han brast ut i ett skratt. 
Jag instämde i skrattet och hoppade sedan in i hans famn igen och kramade honom. Han skrattade och kysste mig på hjässan och återigen flög fjärilarna runt. Jag drog mig snabbt ur hans famn som om jag bränt mig någonstans. Hans förvirrade blick brändes på min hud. Jag klistrade fast ett leende på läpparna och tog tag i hans tröjarm och drog ner honom till köket. Han förstod genast min tanke. Vi skulle baka! Ur kylskåpet tog vi ingredienser och ur skåpen tog vi redskap. Vi skulle baka kladdkaka.
Niall la i smör och socker i skålen när jag drog åt mig skålen och la i resten av ingridienserna. Jag tittade på Niall försiktigt och såg att han säg rätt så trumpen ut. Ett litet leende smög sig över mina läppar. Precis när jag skulle hälla i mjölen i skålen så puttade Niall till mig så jag fick all mjöl över mig. Jag tittade chockat på honom och sedan ner på mig själv. Jag var helt vit, täckt av mjöl. Någonstans nära mig hörde jag Niall skratta högt. Jag tittade upp och mötte hans blåa vackra ögon som man kunde titta in i, i flera timmar. Tillslut fick jag tillbaka talförmågan. 
- Oh no, you didn't, utbrast jag. 
- Oh yes, I did, fick Niall fram mellan skrattet. 
Jag log mot honom och tog en handfull mjöl och gick med snabba steg mot honom och geggade ner det i hans perfekt stylade hår. Han tystnade och jag fnissade till. 
- Erica! Utbrast han. 
Jag skrattade högt innan jag sprang mot mjölpåsen för att kasta mer på honom. Och mjölkriget var igång. 
 
Det sämsta med mjölkrig var att man var tvungen att städa upp efter sig. Mamma skulle slå ihjäl mig om hon fick syn på röran och Jessica, min lillasyster, skulle älska det. Jag log halvt mot Niall där vi stod i köket och städade. Han skrattade och började sedan berätta om en konsert någonstans som hade flippat totalt. Jag skrattade åt hans historia. Eftersom ett fan hade slängt en sko upp på scen och den hade träffat Harry så han nästan svimmat. Jag skrattade så mycket att tårarna nästan rann ner för kinderna. 
 
När vi städat klart tog vi ut kakan ur ugnen. Vi la över kladdkakan på ett fat och tog med oss bestick innan vi gick upp till mitt rum satte oss i sängen och bestämde oss för att kolla film. Jag lyckades till och med tvinga Niall att se en shoppaholics bekännelse. Jag vet att han egentligen tycker den är lika bra som jag gör, men han är ju kille så att säga nej till tjejfilmer är ju hans grej. Lol. Filmen började och vi beslutade oss för att börja äta. Jag tog en bit och stoppade den i munnen innan jag äcklat rynkade på näsan. 
- What? 
- Taste it! It taste like.. It tastes bad Nialler. 
Han flinade och tog en bit av kakan innan även han rynkade försiktigt på näsan. En skamsen blick for över honom och jag lyfte på ögonbrynet åt honom. 
- I think I might have mixed in salt instead of sugar. 
Jag vet inte varför men jag såg situationen väldigt rolig och började genast skratta. Han instämde i skrattet. 
- Come on. Lets do some popcorn instead, sa jag och reste på mig. 
Niall gick glatt efter mig ner till köket. Jag höll upp en hand som i stopp/stanna. 
- I think I should do this. You can sit over there, skrattade jag. 
- Oh come on! Klagade han men ett leende gömde sig ändå bakom hans allvarliga sårade min. 
Jag log mot honom innan jag drog fram en popcorn påse och la den i mikron. När det var klart, hällde jag ner allt i en skål som jag bar upp till mitt rum med Niall hack i häl. Efter texterna rullade när vi kom in i rummet. Jag tittade på Niall. 
- You were supposed to paus it. 
- No you were, sa han. 
Vi skrattade och spolade sedan tillbaka till början innan vi började med ätandet. 
 
- Are you staying the night over? Frågade jag sömning men ändå hoppfullt. 
Han log stort mot mig och nickade. Jag log ett trött men lyckligt leende innan vi la oss ner i sängen och jag somnade lyckligt med Nialls armar runt mig. 
------------------------------------------------------------
förlåt för seg upptadering. Har inte mått så bra så prioriterade min hälsa före. Men här har ni kapitel tre. Hope you like it. xx

Del tre

Håller på att skriva del tre nu. Så stay turned. xx


Loved You First - Chapter 2

Jag satte mig snabbt upp i sängen och tittade mig omkring. Tur att det bara var en dröm. Jag kastade en blick på klockan och såg att det var en timmekvar tills att väckarklockan skulle ringa. En suck for ur mig och jag stängde av väckarklockan innan jag reste på mig och gick in mot badrummet där jag satte på kranen till badkaret och höjde värmen. Jag visste att jag ändå inte kunde somna om. Jag hade somnat väldigt tidigt dagen innan, nästan såfort jag kom hem från stallet. Jag la i lite badbomber i vattnet och tog sedan fram lite ljus som jag satte på badkaret och tände de innan jag klädde av mig och sjönk ner i det varma sköna vattnet. 
 
Där satt jag ett tag och bara slappnade av och tänkte på hur kul det skulle bli när Niall kom. Jag tog upp min telefon och gick in på min spotify lista och tryckte mig in på DNA-Little Mix och lät låtarna spelas efter varandra. 
 
En timme senare när jag var på sista låten av min spotify lista bestämde jag mig för att duscha av kroppen och tvätta håret och sen upp och ära frukost och sen börja fixa mig. 
Det var precis det jag gjorde. 
 
En timme senare stod jag redo för att åka till skolan. Jag hade på mig ett par rosa byxor med ett turkost linne över. Beige klocka, beige väska, turkost halsband och beiga ballerinaskor. Jag log nöjt ner mot min outfit som faktiskt såg skit bra ut. Jag såg inte ut som alla andra tjejer i min skola. Min kropp såg inte ut som Victoria Secret modellerna, men jag var inte Biggest Loser tjock.  Jag var medel, jag hade kurvor, lite mullig men hade en hel del muskler eftersom jag tränar en hel del. Jag var nöjd med min kroppsform, vilket alltid är bra. Jag tittade på tjejen i spegeln en gång till och ett leende satt sig fint på läpparna så att smilegroparna syndes. 
 
(Ericas Outfit)
 
Jag tog bilnycklarna i handen och for sedan ut mot bilen. Nyckeln for i och bilen startades. En snabb blick kastade jag på klockan när jag kände mobilen vibrera. Jag drog upp telefonen och såg att de var ett sms från Emma, en utav mina bästa vänner. 
From "Älsklingen😍🐻"
Bussarna åker inte. Skjuts? xx
 
Till "Älsklingen 😍🐻"
Är där om tio. xx
 
Emma var också svensk, men hon hade aldrig bott eller varit i Sverige. Hennes föräldrar var svenskar men flyttade hit för att plugga och då träffades de och blev kära och gifte sig, sen kom Emma. Likaså med Saras föräldrar, min andra bästavän. Emma och Saras föräldrar hade känt varandra länge. Men både Emma och Sara kunde svenska, så vi pratade svenska ibland när vi ville att ingen annan skulle förstå.  Jag körde ut och ner till centrum, där jag såg både Sara och Emma. Sara hoppade in på förstasidan medan Emma satte sig i baksätet. 
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 Förlåt för kort del. Men tog bara en liten paus i pluggandet, måste fotsätta nu. Har "prov" på torsdag och semenarium på en bok vi läser så måste hinna läsa ut och plugga in allt. Hur som helst. Kapitel 3 kommer förmodligen på torsdag eller efter. Kommentera för mer, :* xx

Loved You First - Chapter 1

Jag vaknade med en suck av väckarklockans irriterande ljud. Snabbt hoppade jag ur sängen, vilket resulterade att jag blev alldeles yr och det svartnade i ögonen på mig. Typiskt att jag alltid skulle resa på mig snabbt när jag nyligen vaknat. Jag suckade och tog snabbt tag  i fönsterbrädan för att inte ramla. När jag återfått min syn och balans, tittade jag ut genom fönstret för att se vad det var för vädret. Ganska varmt, såg det ut att vara. Vår väder, var det i varje fall. Jag vände mig om och gick mot min garderob. Jag vet inte hur länge jag har velat ha en WIC, just för att det är så mycket lättare att hitta allt och just för att jag har så mycket kläder. Jag drog fram en lång kjol och en tub topp innan jag drog på mig kläderna och skådade mig själv i spegeln. Jag satte på mig halsbandet jag fått utav Niall och sedan satte jag en ring på min högra hand, på ringfingret. Jag skådade mig själv upp och ner några gånger. Jag hade blont, gyllene liknande hår som sträckte mig strax under nyckelbenen. Jag skulle slinga det idag efter skolan, var det bestämt sen ett tag tillbaka. Jag har en ganska normal näsa och mun i storlek. Också har jag smilgropar, den högra tydligare än den vänstra, vilket många tycker är väldigt charmigt. Jag slängde en blick på klockan innan jag skyndade mig ut ur mitt rum. Snabbt drog jag på mig mina ballerina skor, tog mina bilnycklar, väska samt jacka innan jag sprang ut. Jag satte mig snabbt i bilen och körde ut. 
 
 
(Ericas outfit)
 
Som vanligt var det halvfullt på parkeringen när jag kom fram. Jag parkerade bilen på min vanliga parkeringsplats innan jag stängde av motorn och öppnade dörren, klev ur, stängde och låste och gick iväg in mot skolan med snabba steg. Jag gick mot mitt skåp, låste upp och la in min väska och drog ut engelska böckerna. 
- Erica! 
Jag vände mig om och log mot min bästakompis som skyndade sig fram mot mig. 
- Hi, log jag. 
Vi satte av, sida vid sida, till engelska lektionen. Hon började snabbt prata om killen Austin, som hon haft en crush på hur länge som helst, som hade bjudit ut henne på middag. Jag fnittrade och lyssnade på när hon berättade på om hur gullig han varit när han frågat henne. Snart nådde vi salen och snabbt smet vi in och satte oss på mitten raden. 
 
Mr Fields började prata på om Shakespeare. Till en början lyssnade jag faktiskt, men såfort min mobil vibrerade och jag såg vem det var som hade smsat mig slutade jag att lyssna helt. Mitt hjärta tog ett glädjeskutt och började banka i 180, ett litet leende spred sig på mina läppar. 
 
From "Baby Nandos" 10.10
Hi there bestfriend. I get home tomorrow night and I 'd love to meet you, because it 's been a while since last time. xx Nialler
 
Jag log stort och svarade snabbt på smset innan jag gömde undan mobilen. Strax efter det att jag gömt mobilen vände sig Mr Fields om och tittade surt på mig. Jag log vagt mot honom innan jag började anteckna det som stod skrivet på tavlan. En lapp hamnade framför mig. 
"Who texted you? Was it Niall? You looked so happy ;)" 
Jag flinade och vände mig om mot Emma och nickade kort. Ett stort leende spred sig på hennes läppar. 
 
Efter engelskan, hade jag matte och samhälle kvar innan jag slutade. Matten gick väldigt segt men ändå snabbt. Vips var dagen slut och jag och Emma satte kurs mot min bil. Snabbt satte vi oss ner och jag körde ut från skolans område ner till centrum där stans bästa frisör låg. Emma bodde väldigt nära så vi sa hejdå och sedan satte hon kurs iväg hemåt. Jag parkerade bilen och gick snabbt in till salongen. Jag gick fram till disken och berättade vem jag var samtidigt som jag berättade vad jag skulle göra. Min frisör kom ut till mig och kindpussade mig tre gånger innan han bad mig sätta mig ner i stolen. 
 
Jag tittade mig i spegeln och log. Det blev bra! Det VAR bra! Jag var blond nu men med massa olika färger i slingorna, guldfärgad hade mitt hår alltid varit. Jag log och tackade Bobby, kindpussade honom tre gånger innan jag gick till disken och betalade. 
 
Jag satte mig vid köksbordet och åt min macka i tysthet, när min lillasyster kom ut i köket. 
- Ska inte du va i stallet? 
Jag hade egentligen inte kort stubin, det bara blev så när jag pratade med henne. Jag suckade. 
- Jo, men jag ska inte dit förrns ikväll, sa jag och försökte låta lugn. 
- Det är kväll! Sa hon. 
- Men käften! Jag går när jag går. Gå och studera så du kan bli smartare för det behöver du, så hjärndöd som du är, fräste jag. 
- Mamma! Tjöt hon. 
- Snorunge, suckade jag trött. 
Jag reste mig upp och ställde in tallriken i diskmaskinen innan jag gick förbi min lillasyster in till mitt rum. Dörren for upp och jag snurrade irriterat runt för att se vem som hade stört mig. 
- Erica! Varför bråkar ni alltid? Suckade mamma trött. 
- Vadå bråkar? Jag har inte sagt något, du vet att hon alltid försöker sätta dit mig fast jag inte gjort något, sa jag. 
Ja, jag körde på den taktiken för att slippa skit. Mamma gick alltid på det, nickade och gick ut för att skälla på min syster. Jag satte snabbt på mig ridkläderna samtidigt som jag satt och funderade. Jag undrar hur det hade varit om jag bodde i kvar I Sverige. Pappa fick nämligen jobb här i Irland när jag var sex år, så då flyttade vi upp hit och jag började på simning igen eftersom jag simmat sen jag var fyra. Där träffade jag alltid på en kille som var mycket blygare en alla andra men definitivt mycket snällare. Niall. Vi blev snabbt kompisar och gjorde sällskap till simningen och började på teater, sång och dans tillsammans. Vi tillbringade tid hela tiden tillsammans. Förutom när vi gick i skolan. Han gick på en pojk skola (musikalisk) och jag gick på en "blandad" skola för musikaliska talanger. Vi brukade sjunga mycket tillsammans efter skolan, skillnaden var bara att han vågade söka in till x-factor medan jag inte gjorde de. Jag suckade till. Lyckligt. Det var riktigt tur att pappa fick jobb här uppe i Irland, annars skulle jag aldrig ha fått träffa Niall och det vore en skam. Jag kastade en blick på klockan och tog med allt tillbehör innan jag gick ut ur huset, satte mig i bilen och åkte iväg till stallet. 
 
Jag har ingen egen häst men rider en gång i veckan på ridskola och har en sköthäst som heter Rashida. Så jag tillbringar en hel del tid i stallet. Jag sprang fram till den stora "ängen" och fick snart syn på Rashida. 
 
Rashida var den finaste hästen någonsin! 
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Då var första kapitlet ute! Kommentera gärna vad ni tycker. xx